Lärcirklar

Lärcirklar är ett utmärkt sätt för människor som pluggar bäst i grupp att lära sig saker. Med lärcirklar som arbetsverktyg möts man en Lärcirklareller flera gånger i veckan och går igenom antingen saker som man har läst eller pluggat på under veckan. Då kan man även plugga tillsammans och genom lärcirklar även motivera samt hjälpa varandra att komma fram till rätt tankesätt och lösa de problem som uppkommer. Detta är mycket populärt och även effektivt, och om man har svårt att lära sig i övrigt är detta någonting som man kan pröva på. Lärcirklar förekommer i många olika sammanhang och ibland är det vanligt att skolor ordnar lärcirklar åt sina elever, men det är minst lika vanligt att eleverna ordnar det själva.

Lärcirklar och motivation

Det är ett bra initiativ och även om man inte har inlärningssvårigheter är det ett sätt som kan få dig att plugga mer effektivt. Allt är lättare och går snabbare när man gör det tillsammans och om man har brist på motivation eller bara tycker att det är trevligt att lära sig saker i grupp ska man gå med i en lärcirkel. Det är ofta gratis och kostar ingenting, och man kan till och med få studiestöd för att vara med i en lärcirkel. Det innebär bland annat att man kan få bidrag till de böcker som behövs för att studera.

Ibland är lärcirklar fristående och det innebär att de som bara vill lära sig något specifikt kan leta reda på en lärcirkel som är inriktad på just det. För många är det även socialt och ett sätt att umgås samtidigt som man sysslar med någonting som man tycker om. Ett exempel är att diskutera saker som man tycker är intressant och man får även chansen att träffa människor som har liknande intressen som en själv. Gå med i en lärcirkel redan nu.