Minecraft i undervisning

By admin, 2016-01-18

Minecraft är ett fantastiskt spel och det går utmärkt att använda sig av Minecraft i undervisning på många sätt. Det är utmärkt när du vill bygga och skapa saker eller varför inte utmana dig själv? För att man ska kunna spela Minecraft på ett framgångsrikt sätt krävs det att man har tålamod och det krävs även en del planering. Det finns två sätt att spela Minecraft, där ett av dessa är i free play mode, samt i dag- och nattläge. När du spelar i dag- och nattläge är det en större utmaning, medan om du enbart spelar i free play mode bygger du enbart saker med obegränsat med tillbehör.

Viktiga saker att lära sig i Minecraft

I natt- och dagläge är Minecraft väldigt pedagogiskt på så sätt att du måste samla upp material för att kunna bygga saker. Till exempel för att du ska kunna bygga upp en trävägg så måste du hugga ned ett träd. Du kommer att få bygga ditt hus som du skyddar dig i på nätterna och det är även viktigt att du ser till att samla på dig saker för att skapa ljus. Du kommer vara tvungen att äta och sova och det är viktigt att du samlar på minecraftdig det som du behöver för att överleva. På dagen samlar du saker och bygger, och på natten gömmer du dig i ditt hem eller är utomhus och slåss mot zombies. Minecraft är ett väldigt avslappnande spel och om du tycker om att bygga och skapa saker är detta ett spel för dig.

När du spelar free play kan du bygga hur mycket som helst och det är därför som det är utmärkt i undervisning. Du kan skapa dina egna världar och ditt eget spel helt enkelt, och om du har tålamodet till att skapa kommer du att kunna bygga hela världen och mycket mer.